Hodnocení deklarace

29. dub 2017 16:01 #34 od Petra
Odpověděl Petra pro téma Hodnocení deklarace
Pokud se jedna o krmiva lisovana za studena s obsahem moucek,pak benefit zpracovani za studena zde ztraci vyznam. Mam na mysli druhy,kde jde ke zpracovani masa surovin v ''zive podobe'' v potravinarske kvalite a zde se zpracovava do 40C..

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

29. dub 2017 16:01 #33 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
začíná to na str. 41 ,kapitola III. Důležité sousloví "vedlejší živočišné produkty".
Kdyby to někoho zajímalo pohromadě, nehledat po všech čertech..
https://www.ulozto.cz/!OOUistj5GBll/o-granulich-rtf

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

29. dub 2017 15:52 #32 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
Pokud je v lisovaném krmivu moučka, už procesem surovina prošla, takže ta teplota není nutná. Jestli je tam maso, tak také ne. Podívejte se na granule třeba Essential, uvádí teplotu 90°C. A fabrika ( GA petfood partners) si na tom zakládá. Maso není VŽP. Ale moučka ano. Musí projít vařením na 133°C pod tlakem 3,0 bar po dobu 20 minut, ukládá to nařízení eu 1774/2002. Tuším, že tu http://www.szu.cz/uploads/documents/chzp/puda/legislativa_odpady/1774_2002.pdf

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

29. dub 2017 15:42 #31 od Petra
Odpověděl Petra pro téma Hodnocení deklarace
Proto mne to prave zajima.konzervy podlehaji urcitemu zpravovani za urcitych teplot,pres to nejede vlak.. ale krmivo lisovane za studena?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

29. dub 2017 15:32 #30 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
Ten nenajdete. Není to totiž pravda. Zahřát pod tlakem a určitý čas se musí moučka a vše, co není ze surovin určených pro lidi. Konzerva z celého kuřete podmíráka (automaticky spadá pod vžp kat. III. , moučka, vžp. Pokud jsou suroviny v kvalitě pro lidi, žádná teplota nutná není. Lisované granule se dělají kolem 40°C a na okamžik je tam i 70°C. Proto se také např. brambory používají už předvařené, jako kukuřice, a třeba bramborové otevřené vločky, předvařená rýže. A samozřejmě maso. A pokud se něco jmenuje maso, zde v EU, je to určeno pro lidi, a můžeme si dát tatarák, přece :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

29. dub 2017 14:16 #29 od Petra
Odpověděl Petra pro téma Hodnocení deklarace
Dobry den,muzu prosim poprosit o legislativni podklad,ze vsechny krmiva vcetne lisovanych za studena musi byt zahraty na 120 C? Dekuji

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Není povoleno: vytvoření nového téma.
  • Není povoleno: odpovídat.
  • Není povoleno: upravovat zpávu.
Moderátoři: redakce