Hodnocení deklarace

08. kvě 2017 19:37 - 08. kvě 2017 20:20 #40 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
Mohli byste informace o mase a moučce uvést na pravou míru ?
"V krmivech pro psy můžeme najít několik různých forem krůtího masa (syrové krůtí, čerstvá krůta, vykostěná krůta nebo krůtí moučka, sušené krůtí maso, dehydrované krůtí maso."
Tohle je čistý nesmysl. A ta poviná teplota též.
Pletete legislativu ohledně VŽP a masa dohromady. Ne krmivo, ale VŽP, se píše v tom nařízení, že.
Maso NEMUSÍ projít žádnou teplotou. Není proto důvod. Maso je určeno pro lidi. Už jste někdy měli tatarák ? Jste ho vařili ?
VŽP se "uvařit" musí a je na to 6 metod. Žádných vymyšlených 90°C. Je to 70 pro vodní živočichy a 80 pro suchozemské.
Tak , prosím, přestaňte plést lidi. Tyto teploty platí pro VŽP. Nařízení 1774/2002 je o VŽP.
Moučka = vžp = vaření.
Maso = čerstvé, sušené.
Neslyšeli jste o extrudéru, který dokáže pobrat celkem dost čerstvého masa ? Masa, ne moučky.
A kde jste slyšeli o moučce, která se konzervuje tokoferoly ?
Začínám si myslet, že je to PR jistého tuzemského výrobce.

granulky ND. Oves neobsahuje lepek jako pšenice. Je tu avenin, na který je citlivých asi 5% lidí s onemocněním celiakií. A to není alergie. Intolerance se dá spravit. A získat. Takže granule střídat.
Špalda sice lepek obsahuje, ale někteří alergici ji mohou.
Má nízký glykemický index atd.
V granulích je jedna z nej výplní, spolu s brambory.
Alergie nejsou jen na lepek. Jsou na bílkoviny. Bílkovin je hodně.

U receptury lamb je živočišný tuk. Tomu se vyhnout, ne špaldě ;-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

03. kvě 2017 16:06 #39 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Hodnocení deklarace
Uvádíme jak vlákninu tak sacharidy.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

30. dub 2017 18:35 #38 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
ještě OT.. vláknina patří pod sacharidy. Buď sacharidy neuvádíte v sušině, nebo nepočítáte vlákninu ?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

30. dub 2017 18:14 #37 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
Přemýšlím které to sdružení máte na mysli, kdo co testuje. Jsem si jista, že nikdo. Občas nějaký neměcký web, dTest a Blesk otestuje, jestli tam nejsou plísně a zda čísla v analýze sedí. A to je tak celé. Všichni vychází z toho, co je na webu výrobce a na pytli. Složení, analýza. Nic víc. Vše ostatní jsou lži. Dogfoodanalysis. com neaktuální, dogfoodadvisor.com dobré..ale ani tam se nic netestuje..jsou tam krmiva víc rozebrané než třeba na allaboutdogfood.co.uk .. a ani zde se netestuje. Ale lidé by se na takové stránky mohli podívat, když ne hledat každého výrobce.. píše se tam totiž správné složení. Viz meal a meat.

Jistě, že tepelná úprava zničí vitaminy, enzymy,... některé úplně, některé zčásti, pokud necháte vývar, máte i některé užitečné věci.

Moučka v granulích upečená dvakrát, pak se vše dosype z lahviček.. low ash a low fat a pak se musí doplnit vápník a nějaký ten drůbeží tuk.. legrační.
Ale já bych si spíše dávala pozor na antioxidanty. Tady se s tokoferoly vážně neoperuje.
Tak jak může být krmivo přírodní ? Ani omylem.
Krmivo z mouček = šrot.

Stravitelnost je perfektní, to ano.
Ale vždyť stravitelnost a výše proteinů je u sušeného stejná :-)

Bílkovina nerovná se protein, to je pravda. Vzhledem k tomu, že ale není stanoveno přesné dělení proteinů, používá se oboje, nebo se použije přesný název aminokyselina + oligopeptid + peptid + protein. Sloučenina více jak 50 aminokyselin se může nazvat peptidy i proteiny. Takže to bych nechala být. Když sami vědci nemají jasno :-)

Anglicky je to u krmiv protein. Nebo též dusíkaté látky. A pojem dusíkaté látky se také používá v legislativě. Nám to může být celkem jedno.
Buď mluvíme o bílkovinách nebo přímo a důležitých aminokyselinách - hrách vs. kuře.
To by se mělo vědět. Protože kuře má kompletní potřebné aminokyseliny pro psa.

Hodnocení hvězdami je dobré, přehledné.
Jen bych zvýhodnila krmiva z masa.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

30. dub 2017 15:51 - 16. čvc 2018 10:29 #36 od modelik
Odpověděl modelik pro téma Hodnocení deklarace
Jako bílkoviny lze označit část proteinů, ale ne všechny proteiny. Pojem bílkovina je z tohoto pohledu podřazený název proteinů. Název bílkovina je neodborný název a neměl by se používat (ale používá – jen některé odborné texty si na to dávají pozor).
Mám psy a také jsem cvičil psy a jsem ve styku s mnoho pejskaři a tak vím, že o krmivech toho moc neví. Vzájemně se informujeme o zajímavých textech a odkazech na diskuse. Na webu jsem našli doporučení od nějaké paní MVDr na knihu. Tak se koupila. Protože tato kniha je podle nás velmi dobrá a prospěšná pro pejskaře, tak jsem na ni upozornil (na fórech, ji hlavně doporučují právě veterináři – což svědčí o tom, že je dobrá), ale to neberu jako reklamu, ale jako informaci (je uveden název knihy - nic víc). Rozhodně je mi jedno, kdo ji napsal, ale důležitý je obsah. Text nikdy nehodnotím podle autora, ale obsahu!

Na jeden článek na Vašich stránkách mne upozornil známý a narazil jsem na toto téma. Pročítám Vaše stránky když mám čas, ale se vším co uvádíte nesouhlasím. Asi odpovíte, že je to věc názoru - ano je. Například krmiva hodnotíte podle etiket nebo údajů výrobců (i když něco i přepočítáte), ale ne podle testů skutečných krmiv a to je bohužel dosti rozdíl. Takové hodnocení není objektivní protože vychází jen z údajů výrobců (ty nemusí být správné) a ne podle skutečných laboratorních testů. Uvádět hodnocení hvězdičkami (jako to dělají světově uznávaná sdružení, která testují krmiva) je zavádějící (sdružení testují, ale Vy netestujete) a evokuje to hodnocení oněch sdružení.

Je maso po dvojí tepelné a tlakové úpravě více znehodnoceno než po jedné úpravě? Ono záleží na době tepelné úpravy, teplotě a také tlaku. Tuším, že v Kanadě byla studie ze které vyplynulo, že vícenásobné tepelné úpravy (tedy doba úpravy) maso znehodnocují více. Bohužel již nemám k dispozici tuto studii a tím podrobnosti.

Uvádíte, že pro Neregistrovaný je zřejmě masová moučka výživově jiná jako maso. Neregistrovaný píše do hodně diskusí a mnoha jejími názory nesouhlasím, ale zde bych byl na její straně. Masová moučka díky způsobu zpracování ztrácí některé důležité látky, které jsou v mase. Pak masová moučka nemůže mít stejné všechny výživové hodnoty jako syrové maso. Moučka je sice koncentrovaná na proteiny a tak ji stačí menší množství než masa, ale chybí v ní některé látky. Proto se při výrobě granulí přidávají zpět látky, které se v průběhu zpracování ztratily nebo snížily. Takže spíše by se mělo říci, že granule jsou výživově na tom stejně nebo lépe než maso. Ovšem maso je pro psa je to pravé ořechové a lépe jej tráví.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

29. dub 2017 16:08 #35 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
Samozřejmě, to máte pravdu, lisované s moučkou nemá žádný smysl. Já osobně krmiva s moučkou ani nikdy nekoupím, ani nedoporučím, nepovažuji je za kvalitní jídlo pro naše zvířátka. Když výrobce použije maso, nemusí projít tou vysokou teplotou, protože maso není vedlejším živočišným produktem.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Není povoleno: vytvoření nového téma.
  • Není povoleno: odpovídat.
  • Není povoleno: upravovat zpávu.
Moderátoři: redakce