O nás

Portál vse-o-krmivech.cz je spolehlivým rádcem a pomocníkem při výběru krmiva. Portál je zde pro všechny majitele psích kamarádů, ale i pro všechny ostatní milovníky psů kteří chtějí, aby i psi dostali takové krmivo, které jim bude prospívat. Velké množství nestranných rad naleznete v článku Krmení pro psy - jak a čím krmit psa a na našem fóru.

Stránky obsahují seznam hodnocených krmiv s možností jejich porovnávání i následné koupi vybraného krmiva v některém on-line eshopu.

 

Kdo jsme?

Zabýváme se zdravou výživou a jsme chovatelé psů. Denně  se tak setkáváme s lidmi, kteří s dobrou vírou a aniž by tušili že jde pouze o byznys, dávají psům „to nejlepší“. Své miláčky krmí na základě srovnávacích testů krmiv, podle rad výrobců a v neposlední řadě i na doporučení samotných veterinářů.

Téma zdravého stravování lidí je obzvláště v poslední době široce diskutovaná oblast snad ve všech mediích. Slyšíme jak vařit, z čeho vařit, jak vybírat suroviny.

Ovšem zdravé krmení našich zvířecích miláčků už rozhodně tak hojně diskutováno není, a co hůř není, (až na malé výjimky a to spíše v zahraničí, než u nás) prověřována ani kvalita prodávaných krmiv. Důsledek špatného krmení je vidět všude kolem nás. Kliniky a nemocnice pro psy rostou téměř geometrickou řadou. Stejně tak rychle rostou výrobci veterinárních léčiv i výrobci krmiv. Nemoci psů se v mnohém podobají nemocem lidským - proč asi ?

Nedalo nám to, a začali jsme stejně jako u potravin pro lidi zkoumat a zjišťovat co je předkládáno těm, které máme tak rádi - našim psům.

To nám otevřelo oči, získali jsme schopnost prohlédnout a vidět skutečnost skrytou v informacích od výrobců krmiv a hlavně porozumět tomu, jaký dopad mají jejich krmiva na psy.  Navíc jsme zjistili, že v porovnání s publikovanými informacemi v zahraničí (německy a anglicky hovořící země), je na českých webech informací velmi poskrovnu a často jsou to informace tendenční nebo neodborné. To nás inspirovalo k tomu, abychom vytvořili vlastní informační portál o krmení psů. Zde každý kdo má zájem najde objektivní, odborné a nestranné informace.

Věříme, že budou tyto stránky pro Vás  přínosné, a že nás doporučíte dále.

 

Jak jsme financováni?

Vzhledem k tomu, že velkou část prací spojených s provozem stránek děláme sami, nejsou naše náklady vysoké. Tyto náklady pokrýváme provizemi za proklik od on-line prodejců. Odkazy na prodejce krmiva nám umožňují nejen získat malou finanční podporu, ale hlavně umožňují návštěvníkům zjistit aktuální a nejvýhodnější cenu. Návštěvníci stránek tak mohou přímo zakoupit krmivo v obchodě podle svého výběru.

 

Jsme féroví?

Na našem portálu zveřejňujeme krmiva všech značek. A abychom zajistili naprostou nestrannost, nenajdete na stránkách žádnou reklamu týkající se výrobců krmiv. Hodnotící systém vylučuje osobní preference a zaručuje naprostou nestrannost hodnocení.

 

Proč to děláme?

Chceme změnit svět k lepšímu. Věříme, že kousek po kousku můžeme dosáhnout pozitivních změn a hlavně věříme, že větší informovanost lidí pomůže ke kvalitnímu a zdravému krmení psů.

Výrobci krmiv byli a stále ještě jsou mimo kontrolu a někteří stále produkují skutečně "hrozná krmiva". Dodnes se výrobci snaží maximalizovat své zisky nahrazováním kvalitních a dražších složek méně hodnotnými. Kombinace nízkohodnotných složek obsažených v krmivu prodávaném za vysokou cenu a drahá reklama byl recept k získání tržních podílů. Dnes 3 největší společnosti ovládají trh s krmivy takovým způsobem, že většina chovatelů ani neví, že existují alternativy. A ještě horší je, že zdravotní problémy psů za které mohou z velké části právě podřadná krmiva jsou již natolik rozšířeny, že jsou už považovány za normální součást psího života.

 

Je načase to změnit.

Při každé hře je důležité znát pravidla.

Prodej krmiv ovlivňují zákazníci - to jste vy i my - zákazník je pán. Ukazujeme pestrý výběr vhodných potravin, informujeme o rozdílech mezi jedním a druhým a ukazujeme jaký výsledek může správné či nesprávné krmivo zanechat. Chovatelé psů se tak mohou sami rozhodnout co svému miláčkovi koupí. Čím víc lidí se rozhodne pro lepší krmiva, tím víc to ovlivní výrobce k produkci hodnotnějších krmiv.

Naši zvířecí přátelé si nejsou schopni zjistit, co vše je v krmivech ukryto. Dají se lehce ošálit levnými triky výrobců. Je na nás, chovatelích, abychom jim výběrem hodnotného krmiva zajistili lepší kvalitu života.

Pomozte jim i vy!