Hodnocení deklarace

20. kvě 2017 15:22 #52 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
Víme, že nejnižší teplota je u extrudovaných granulí 90°C. Lepší neexistuje.
Vtip je v tom, že do lisovaných čerstvé maso nejde. Dává se sušené. Sušené už je "konzervované" , tím sušením, fermentací atd. Ale maso, ne vžp.
Možná vás bude zajímat nový předpis z letošního února.

"Provozovatelé mohou vyrábět syrové krmivo pro zvířata v zájmovém chovu pouze z materiálu kategorie 3. Musí být zabaleno do nepropustného nového obalu."

"Pokud to povolí příslušný orgán, podrobeno ošetření například sušením nebo fermentací, které zaručuje, že krmivo pro zvířata v zájmovém chovu nepředstavuje nepřijatelná rizika pro zdraví lidí a zvířat."

Takže, pokud se použije nezávadné maso v potravinové kvalitě, nebo vžp III (jasně, protože ostatní dvě skupiny nejsou ke krmení zvířat) , a zároveň krmivo neobsahuje další suroviny , které by mohly být kontaminovány, použije se nový obal, nemusí se krmivo uvařit na 90°C.

Nemusí. Krmivo se vyrábí sušené vzduchem a mrazem, syrové, lisované, pečené, extrudované,..a když se použijí suroviny vhodné pro lidskou spotřebu, žádná teplota nařízená není. Musí se ale dodržet určité hygienické požadavky.

"Bez omezení v souladu s tímto nařízením je možné uvádět na trh krmivo, které bylo vyrobeno a zabaleno v Unii."

VŽP má nařízené zpracování. Jenže vy si pletete vžp s masem. Maso je pro lidi. A teď dokonce povolili výrobu z vžp. Syrového krmiva. Zajímavé.
No, tak budeme obaly číst víc. Pochybuji, že si někdo láme hlavu s hygienou.
Abychom nedopadli jako za oceánem, přejetá zvířátka a pentobarbital.

Nevím jak vy, ale já žádné krevní moučky, hydrolyzáty, peří, vžp apod. , psu nedávám.
Kupuji krmiva se surovinami v potravinové kvalitě.

Acana ale přece píše o E324 v rybí moučce a rybím oleji. To je us známý problém, tak je teď moderní psát, že teda RYBÍ moučka je bez.
Ok, rybí moučku mají bez zlé chemie. A co je teda přirozeného na moučkách vůbec ? Nic. Takže co to je za řeči přírodní a vhodné a bla bla. Nesmysly.
Když Acana a Orijen, tak bez těchto zpracovaných produktů.
Píší tam někde o tom, že používají v novém závodu v USA výrobky kategorie 4 , D ?
Ne. Podle mě šlo jen o zlevnění. A řeknou jen to, co je nutné.
Tak jasně, kdo by to pak koupil. Podívejte se na recenze nespokojených zákazníků, po přesunu výroby.

Kupuji evropská krmiva, protože tady je ethoxyquin zakázán. Kupuji pokud možno potravinovou kvalitu, žádné moučky, zbytečná chemie, vhodné výplně.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

20. kvě 2017 11:51 - 16. čvc 2018 10:27 #51 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Hodnocení deklarace

Neregistrovaný napsal: Maso NEMUSÍ projít žádnou teplotou. Není proto důvod. Maso je určeno pro lidi. Už jste někdy měli tatarák ? Jste ho vařili ?
Maso = čerstvé, sušené.
Neslyšeli jste o extrudéru, který dokáže pobrat celkem dost čerstvého masa ? Masa, ne moučky.

Takto určuje tepelné zpracování EU legislativa včetně čerstvého masa

"Zvláštní požadavky na krmivo pro zvířata v zájmovém chovu včetně žvýkacích pamlsků pro psy

zpracované krmivo pro zvířata v zájmovém chovu jiné než v konzervách musí být:

i) tepelně ošetřeno zahřátím celé hmoty konečného produktu nejméně na teplotu 90 °C;
ii) tepelně ošetřeno zahřátím složek živočišného původu nejméně na teplotu 90 °C,
iii) vyrobeno, pokud jde o krmnou surovinu živočišného původu, výhradně za použití: vedlejších produktů živočišného původu nebo získaných produktů z masa nebo masných výrobků, které byly tepelně ošetřeny zahřátím celé hmoty nejméně na teplotu 90 °C."

Proto i ten zmiňovaný extruder, který zpracovává čerstvé maso, používá teplotu 90 °C.


Neregistrovaný napsal: VŽP se "uvařit" musí a je na to 6 metod. Žádných vymyšlených 90°C. Je to 70 pro vodní živočichy a 80 pro suchozemské.
Tak , prosím, přestaňte plést lidi. Tyto teploty platí pro VŽP. Nařízení 1774/2002 je o VŽP.

Nařízení 1774/2002 bylo zrušeno nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1069/2009.

Takto určuje tepelné zpracování vedlejších produktů živočišného původu Nařízení Komise (EU) č. 142/2011,
Metoda 5 (pozn. jedna ze 7 povolených metod, ta s nejnižší teplotou):

doslovná citace: "... Bílkovinná hmota musí být následně zahřáta na teplotu v jádře vyšší než 80 °C po dobu minimálně 120 minut a teplotu v jádře vyšší než 100 °C po dobu minimálně 60 minut.”


Neregistrovaný napsal: A kde jste slyšeli o moučce, která se konzervuje tokoferoly ?

Například Acana používá suroviny, vč. masových nebo rybích mouček, konzervované směsí tokoferolů: https://acana.com/faq/

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

19. kvě 2017 21:24 - 19. kvě 2017 21:30 #50 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
"Právě jsme vyjasňovali problém s výrobcem jedné známé značky, která v angličtině deklarovala "meat meal" a v jiných evropských jazycích "dehydrované maso"."

Kdo to je a jak se to vyřešilo ?

OT: všechna krmiva Ontario jsou chemicky konzervována.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

19. kvě 2017 15:02 - 16. čvc 2018 10:27 #49 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Hodnocení deklarace

Neregistrovaný napsal: Tady administrátorům říkám kolik měsíců, že mají složení psané špatně, ale je jim to jedno, takže si na 99% myslím, že jsou placeni nějakým dovozcem.


Myslím, že z našich stránek je velmi zřetelné, že nikým placeni nejsme a že se nenecháme ovlivňovat.

Pokud jste zjistila, že v některém z krmiv je chyba, dejte nám vědět, zajistíme nápravu.

Nemůžeme ale svévolně měnit obsah složení surovin z důvodů odlišné deklarace masových surovin v anglické a české verzi. Jsme si vědomi problému různé terminologie v různých jazycích. Právě jsme vyjasňovali problém s výrobcem jedné známé značky, která v angličtině deklarovala "meat meal" a v jiných evropských jazycích "dehydrované maso". Případné změny můžeme dělat jenom po vyjádření výrobce. Jinak se držíme pravidla uvedeného na stránce Jak hodnotíme krmiva .

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

14. kvě 2017 18:45 #48 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
ach, myslel jste, že píši o advisoru, že dělá v labce... no nedělá, asi potřetí píši, že testy žádný web s recenzemi nedělá. dTest a Blesk nejsou dogfoodadvisor.com , že ne.
Nikdo nehlídá výši živoč. proteinů. Jen se uchovávají vzorky kvůli právě toxinům. Jinak nic. A hodnotitelé s tím nemají nic společného.
To můžete udělat sami. Zaplatit si. Ale kdo by to vlastně chtěl vědět.. já radši ne :-)
A ano, přesně jak píšete, až po několikátém hlášení mrtvého mazlíčka se řeší, že někde byla salmonella, e.Coli, ozařování ,..... společnost se rozdělí a jede se dál.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

14. kvě 2017 18:40 #47 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
Tak, prosím, napište, který recenzent dělá laboratorní testy krmiv ? Jednoho jediného uveďte.

Nejsem negativní. Popravdě, už je to trochu k smíchu. Tady administrátorům říkám kolik měsíců, že mají složení psané špatně, ale je jim to jedno, takže si na 99% myslím, že jsou placeni nějakým dovozcem.

Tak nám, prosím, prozraďte, odkud máte informaci, že někdo z hodnotitelů dělá testy.
Protože já všechny svá tvrzení mohu podložit a také to dělám. Pokud nemám odkaz, studii, tabulku, tak napíšu - myslím si.
Ale to jsou, pane, potom dojmy, a ne pojmy :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Není povoleno: vytvoření nového téma.
  • Není povoleno: odpovídat.
  • Není povoleno: upravovat zpávu.
Moderátoři: redakce