Konzervy pro psy a syrové krmivo

R Updated Listopad 20, 2023
2671
sam-moghadam-khamseh-SRzVKw8l_tA-unsplash
Štítky
Krmení psů

Konzervy pro psy - mokrá krmiva

Konzervy pro psy, kapsičky, taštičky, krabičky

Výroba psích konzerv začíná smícháním ingrediencí s přísadami. Směs se vaří a dává do konzerv. Konzervy pro psy jsou docela populární, jedná se o krmivo v konzervách, krabičkách, taštičkách nebo kapsičkách. Při přípravě není potřeba žádných přidaných konzervačních látek, protože proces vaření zničí všechny mikroorganismy uvnitř uzavřeného obalu. Konzervy pro psy mohou být kompletní nebo jen doplňkové.

Bohužel jen málo konzerv pro psy (i těch s označením “kompletní”) je tak dobře živinově vyvážených, aby splňovaly všechny parametry kompletního krmiva. O tom svědčí test konzerv pro psy prováděný v roce 2015 známou německou testovací organizací “Stiftung Warentest” který odhalil, že ze 30 testovaných “kompletních konzerv pro psy” skoro 70% neobsahovalo všechny pro psa potřebné výživové látky. U konzerv často ani nenalezneme ani důležitý údaj o množství v nich obsaženého vápníku a fosforu.

Většina psích konzerv obsahuje vysoký obsah masa a bílkovin, nadlimitní obsah popela, málo vlákniny a sacharidů. Jsou vhodné jako zdroj masa do kterého je možné přidávat zeleninu a případně přiměřené množství sacharidů (oves, celozrnná rýže, brambory ap.)

 

Syrové krmivo

Krmení BARFem je považováno za nejpřirozenější způsob krmení psů. Za posledních několik let se stalo rychle se šířícím “krmícím trendem”. Mnoho lidí, kteří krmí syrovým krmivem, připravují sami krmení pro své mazlíčky. Některé společnosti však předpřipravují kompletní syrové potraviny v podobě mražených bloků či nugetek, které poskytují všechny výhody syrového krmení pro psy.

Samozřejmě ne vždy je komfortní přepravovat mražené krmivo na delší vzdálenosti (například dovolená). Je to náročnější a nutnost nechat krmení roztát noc před podáváním není záležitost tak jednoduchá jako nasypat psovi granule, otevřít taštičku nebo plechovku. ­ Ale pro velký počet lidí, kteří krmí syrovými potravinami, je to “malá cena, kterou musí zaplatit”. Stejně jako u vlhkých krmiv, jsou dvě možné formy krmení syrovými potravinami - kompletní a doplňkové.