Hodnocení surovin v komerčních krmivech

21. čvc 2017 17:09 #81 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Hodnocení surovin v komerčních krmivech
Jak hodnotíme krmiva je uvedeno na našich stránkách. Výpočtový vzorec není veřejný.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

21. čvc 2017 09:40 #79 od modelik
Odpověděl modelik pro téma Hodnocení surovin v komerčních krmivech
Dobrý den

Já se neptal co deklaruje výrobce, ale jak co přepočítáváte - podle jakých vzorců, podkladů atd. Proteiny byly uvedeny jen jako příklad. Neptal jsem se na tzv. hrubé suroviny, ale obecně na vše.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

20. čvc 2017 09:36 #78 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Hodnocení surovin v komerčních krmivech
Množství hrubého proteinu deklaruje výrobce na obalu krmiva.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

19. čvc 2017 12:21 #77 od modelik
Odpověděl modelik pro téma Hodnocení surovin v komerčních krmivech
Chci se zeptat jak přepočítáváte například obsah proteinů, pokud není dostatečně specifikován. nepodařiko se mi to zde najít. Možná to někde je.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

10. čvc 2017 17:25 - 31. led 2018 10:52 #76 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Hodnocení surovin v komerčních krmivech
Před nedávnem bylo na tomto fóru diskutovano o vlivu opětovného tepelného zpracování na masové bílkoviny . Více méně ve stejné době byla v časopisu Animal Physiology and Animal Nutrition publikována studie o vlivu extrudace na stravitelnost bílkoviny a aminokyselin. Domníváme se, že tato studie přispěje k rozšíření vědomostí o vlivu tepelného zpracování na stravitelnost masové bílkoviny.

Z výsledků této studie vyplývá, že stravitelnost bílkovin syrového masa se vysokou teplotou při extrudaci snížila, hodnota stravitelnosti bílkovin masové moučky se prakticky nezměnila. Podrobnosti v článku Vliv zpracování na stravitelnost masa v extrudovaných granulí .
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/articles/28045202/

Odpověď pro modelik:
Příspěvek byl přemístěn do téma, které lépe odpovídá jeho obsahu.
Neplánujeme přechod na angličtinu, máme technické problémy s jazykovou komponentou našeho serveru.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

08. čvc 2017 13:27 #75 od modelik
Odpověděl modelik pro téma Hodnocení surovin v komerčních krmivech
Přesunujete příspěvky? Proč. Domníváte se, že tyto stránky budou číst ze zemí, kde shovoří anglicky? Tak proč ty anglické názvy?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Není povoleno: vytvoření nového téma.
  • Není povoleno: odpovídat.
  • Není povoleno: upravovat zpávu.
Moderátoři: redakce