Ochrana osobních údajů na tomto webu

Než vyplníte a odešlete formulář nebo než se zaregistrujete na náš web, seznamte se s obsahem této stránky. Veškeré osobní údaje poskytované návštěvníkem jsou shromažďovány, zpracovávány a uchovávány v souladu s platnou legislativou České republiky, zejména se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a zákonem o elektronických komunikacích č. 127/2005 Sb. Jsme připraveni také na Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, tak zvané “GDPR.

Na webu vse-o-krmivech.cz probíhá sběr osobních údajů jak přímo od subjektu (vyplněním formuláře), tak automaticky.

 

Osobní údaje získané od návštěvníka

Registrovaní uživatelé mohou na našich stránkách publikovat články nebo se stát členy diskuzního fóra. Při registraci uživatelského účtu ukládáme jméno, uživatelské jméno a emailovou adresu.

Na několika místech našeho webu je kontaktní formulář pro e-mailová sdělení. Slouží osobám, které nás chtějí kontaktovat s dotazem, informací nebo jiným sdělením. Pro sdělení jsou vyžadovány tyto informace: jméno, e-mail, předmět a zpráva. Přenos sdělení probíhá šifrovaně. 

 

Shromažďování a využívání dat

Jak užíváme data uživatelů

Nám poskytnuté osobní informace používáme pouze proto abychom registrovaným uživatelům umožnili přístup do jim vyhrazeným místům našeho webu. Data získána e-mailem používáme pro vyřízení požadavku uživatele. Získané informace nepoužíváme pro komerční nebo marketingová sdělení a nesdílíme je s žádnou třetí stranou.

Uložení a zpracování dat

Data o našich uživatelích ukládáme mimo oblast naší přímé kontroly, na serverech a databázích našich providerů hostingu. Za fyzické umístění a provozování datových úložišť s daty našich uživatelů neneseme žádnou odpovědnost. Správa, bezpečnost a integrita uložených dat je pod přímou zodpovědností hostingové společnosti a je řízena zásadami ochrany soukromí této společnosti.

Zabezpečení osobních údajů

Pro přenos dat využíváme výhradně zabezpečené webové stránky, s protokoly HTTPS. Data jsou ukládána na server našeho providera hostingu. Hostingové služby zajišťuje certifikovaný smluvní provider.

Uchovávání a výmaz údajů

Data našich uživatelů uchováváme tak dlouho, kolik bude třeba pro poskytování našich služeb a pro dodržení našich zákonných povinností. Každý registrovaný uživatel má možnost sám svůj účet kdykoli smazat. 

Záznamy o souhlasu uživatele a o změnách které prováděl

Každý nám při registraci uživatelského účtu udělený souhlas zaznamenáváme a uchováváme. Zaznamenáváme a uchováváme také aktivity na účtech prováděná jejich majiteli, tak jak je určeno v direktivě EU GDPR art. 30 1-2 UE 2016/679.

 

Práva uživatele v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Přístup, správa a výmaz dat samotným uživatelem

Každý, registrovaný uživatel si může upravit svá data přímo na svém uživatelském účtu. Každý uživatel má možnost kdykoliv sám aktualizovat, exportovat nebo smazat svá uživatelská data bez nutnosti nás kontaktovat.

 

Osobní údaje získané automaticky

Prohlášení o použití cookies

Tyto webové stránky ukládají v souladu se zákony na vaše zařízení soubory, obecně nazývané cookies. Mezi automaticky sbírané údaje patří identifikátory času, doby strávené stránce, IP adresy, údaj o operačním systému a prohlížeči, vypočítané geolokační informace. Tyto údaje neumožňují identifikovat osobu, ale umožňují ve většině případů identifikovat počítač, ze kterého bylo na webou stránku přistupováno. Tyto informace používáme k vyhodnocení provozu webu a pro optimalizaci svých činností.

Co jsou cookies?

Cookies jsou malé datové soubory, díky kterým si navštívené webové stránky stránky pamatují vaše úkony a nastavení, které jste na nich provedli, takže tyto údaje nemusíte zadávat opakovaně. Cookies nelze použít pro zjištění totožnosti návštěvníků stránek ani ke zneužití přihlašovacích údajů.

Jaké cookies používáme?

Používáme cookies například pro zachování přepnutí zobrazení z mobilních zařízení do PC verze webu, pro zachování vašich preferencí při prohlížení těchto webových stránek, pro základní funkce webové aplikace a její bezpečný provoz (např, že je uživatel přihlášený např. do administrace, na sociální síti apod., tyto systémové cookies musí být stále zapnuté a pro jejich uložení není třeba souhlas), pro kontrolu hlasování v anketách.
Dále používáme cookies třetích stran (např. Sklik, Google Analytics) pro analýzu návštěvnosti) a pro přenos informací v rámci přesměrování na jiné weby (Heuréka, on-line shop). Tyto cookies jsou řízeny třetími stranami a ke čtení nebo zápisu těchto dat nemáme přístup.

Cookies mohou být základní (systémová) nutná pro provoz webu, ale také cookie třetích stran.

Sociální média a jejich cookies

Naše stránky mohou obsahovat možnosti komunikace pomocí sociálních sítí (např. Facebook Like, Google+, Disqus ap.) nebo jiných widgetů. Pro funkci widgetů se používají cookies. Tyto sociální sítě mohou nastavit cookies tak aby jejich widgety fungovaly správně. Funkce widgetů jsou uloženy u třetích stran nebo přímo na našem webu. Interakce uživatelů s funkcemi sociálních sítí jsou regulovány ochranou soukromí organizací, které je poskytují.

Interakce našich uživatelů na stránkách třetích stran, kam byli z našeho webu přesměrováni, je regulováno ochranou soukromí organizacemi, které tyto stránky provozují.

Jak upravit využívání cookies

Prohlížeče umožňují ukládání cookies vypnout nebo smazat. Tuto možnost naleznete v nastavení prohlížeče. Rozhodnete-li se pro vypnutí nebo vymazání cookies, nelze zajistit, že stránky budou fungovat zcela správně. Informace o nastavení konkrétního prohlížeče naleznete na uvedených adresách:
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/cs-cz/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=cs&co=GENIE.Platform=Desktop
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/cs/kb/povoleni-zakazani-cookies
Opera: http://help.opera.com/Mac/8.5/cs/cookies.html
Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=cs_CZ

 

Pověřená osoba pro ochranu osobních údajů

Dle vlastní analýzy (podle dokumentace pracovní skupiny WP29) nepodléhá web vse-o-krmivech.cz povinnosti zřídit funkci pověřence pro ochranu osobních údajů (ve smyslu článku č. 37 Nařízení...)

Pokud nás chcete kontaktovat a zeptat se na cokoliv ohledně zpracování osobních údajů, můžete využít následující Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.