Krmná dávka

20. led 2020 17:29 #122 od Eliška
Odpověděl Eliška pro téma Krmná dávka
Dobry den.
Dekuji za odpoved. Fence jsem trosku snizila krmnou davku... vaha zatim zustava mesic a pul stabilni a zase ji pujdu tak za 3 tydny nechat zvazit. Jeji vahu necelych 32 kg povazuji v jejim seniorskem veku za optimalni, i na veterine nas chvalili. Snazime se i pravidelne vicekrat denne chodit na kratsi prochazky tak, abych fenku udrzovala i v kondici. Granule jsem nechtela menit prave z duvodu vyhovujici vyse vapniku, fosforu i sacharidu, nektere seniorske granule jsou sacharidy precpany az skoro ke 45% a to se mi zda spatne. Navic fenka granule dobre travi... je bez prujmu a je spokojena.

Jinak musim napsat, ze jsem na vasich strankach ziskala mnoho informaci, jak se opravdu v granulich orientovat a na co davat v jejich slozeni pozor, abych se nenechala okouzlit jen znackou nebo oznacenim super....ultra apod.
Za tuto pomoc moc dekuji.
S pozdravem Eliška H.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

18. led 2020 18:04 - 18. led 2020 18:07 #121 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Sams Field Grain Free Beef
Granule Sams Field Grain Free Beef , kterými jste svou fenku krmila, určitě pozitivně přispěly nejen k navýšení její váhy ale také k její lepší kondici. Přestože jsou to granule vhodné především pro dospělé psy, neudělala jste nic špatně. Vzhledem k tomu, že obsahují kvalitní bílkoviny a nižší procento fosforu jsou vhodné i pro starší psy. Jenom podíl tuku je pro psí seniory trochu vysoký. Tuk není pro psa nic špatného, vyšší množství ale může vést k vyšší váze. Pokud však přizpůsobite množství krmné dávky tak, aby si vaše fenka udržovala stabilní váhu, mělo být vše v pořádku.

V tabulce doporučeného množství energie jsou teoretické (vypočítané) hodnoty a jak uvádíme skutečná množství energie může být až o 50% odlišné. Při krmení komerčními krmivy je dobré se držet krmného doporučení výrobce a upravit množství krmiva dle potřeby. Je důležité by pes neměl nadváhu. Podívejte se na něj, měl by být vidět jeho zúžený pas a ne válec. V téhle kondici má svou ideální váhu. Nebojte se, že mu dáte málo, je vědecky prokázáno, že restriktivní krmení zlepšuje zdraví psa a podstatně prodlužuje jeho život .

Doporučujeme také, pravidelně druh granulí obměňovat . Zde malý výběr vhodných granulí: https://vse-o-krmivech.cz/listing-comparison?id=298,361,509

Při výběru krmiva pro starší psy dávejte přednost těm, u kterých podíl fosforu není vyšší než 1,2%. Při přechodu na jiné granule je nejlépe začít krmit s mírně nižší dávkou a později upravit množství krmiva dle potřeby.

Přejeme vám, aby vaše fenka byla ještě dlouho zdravá a vitální.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

18. led 2020 16:53 - 20. led 2020 17:20 #120 od Eliška
Krmná dávka vytvořil uživatel Eliška
Dobrý den, prosím, můžete mi poradit, nebo spíš zkontrolovat můj propočet krmné dávky? Vzala jsem si starou fenku retrivra z útulku, věk odhadují 11-13 let, někdo ji vyhodil. Byla hodně hubená, cca 26,6 kg, byl to nešťastný uzlíček. Dala se u nás hodně dohromady a dělá nám velkou radost. Krmím ji granulemi Sams Field  Grain Free Beef. Vím, že jsou určeny pro dospělé psy, ale jejich složení je i dle vašeho hodnocení velmi kvalitní a mám s nimi dobrou zkušenostl. Fenka neměla ani jednou průjem, stolice na 1:-). I přes její věk jsem denně na nejméně třech procházkách, celkem 1,5 -2 hod. ..zatím chodí moc ráda.

Fenečka v tuto chvíli váží 31, 5 kg, vypadá hezky a tato váha se mi zdá k jejímu věku optimální s pohybem plus minus 0,5 kg dolů nebo nahoru a ráda bych ji držela.

Spočítala jsem si dle vašeho návodu krmnou dávku . výpočet ME z výživového složení krmiva a vyšla mi dávka vyšší než doporučuje výrobce v dávkování...nevím, co mám špatně. Prosím dokážete mi poradit ? Ráda bych fence váhu držela a nepřekrmovala ji, ať zbytečně nezatěžuje klouby a srdíčko.
Děkuji za radu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Není povoleno: vytvoření nového téma.
  • Není povoleno: odpovídat.
  • Není povoleno: upravovat zpávu.
Moderátoři: redakce