Odpověď: Hodnocení deklarace

Poznámka: Posíláte zprávu jako "Host", nelze ji upravit nebo odstranit
Zde se můžete registrovat nebo přihlásit Přihlásit se nebo Registrovat. Příspěvek můžete ale také odeslat jako neregistrovaný návštěvník, zadáním pouze jména. V takovém případě ale nebudete upozorněn na reakce na příspěvky.
X

Historie tématu: Hodnocení deklarace

Zobrazit nejstarší 6 příspěvků - (Poslední příspěvek nejdříve)

  • redakce

Opět nemáte pravdu, profesor Zentek je jedním z nejuznávanějších odborníků na výživu psů. Je profesorem na několika univerzitách a je viceprezidentem evropské College of Veterinary Nutrition. Na Googlu je více než 15 stran odkazů na jeho práce v oblasti výživy psů.
https://bib.vetmed.fu-berlin.de/vetbiogramm/1118.html
https://www.google.cz/search?q=j%C3%BCrgen+zentek&client=firefox-b&ei=t58-WYqtCMaiwAKMtJPwDQ&start=0&sa=N&biw=1215&bih=671
Neregistrovaný napsal:
Pan J. Zentek psal o prasatech. Prase je všežravec. Stejně tak práce o myších mi moc nepoví.

  • Neregistrovaný

Pěkné. Pan J. Zentek psal o prasatech. Prase je všežravec. Stejně tak práce o myších mi moc nepoví.
Vláknina umí projít velmi rychle i velice pomalu, trávicím ústrojím.
Teď ale která to je, v granulích pro psy ?
Nejde jednoduše říct, že prebiotika, musel by být jasný zdroj. Některá součást krmiva obsahuje obě vlákniny, rozpustnou i nerozpustnou, takže co pak krmič s tím.
Vím , kde je užitečná vláknina, to si každý vygooglí.
Ale to už je dohromady vše složité.

Stačí, že moc vlákniny mi značí příliš luštěnin, které nejsou vhodné , pro nedospělé psy nejméně.
Také slouží jako "máme úžasné krmivo s kupou proteinů" .
To vše je jasné, když víme, že hrách a čočka obsahuje i víc proteinů než leckteré maso.
Jsou špatně využitelné, vše se namáhá, zpracování produkuje příliš odpadních látek.
To vidím jako hlavní problém při použití velkého množství luštěnin v krmivu pro psy.
Problémy jsou dva.

  • redakce


Neregistrovaný odpověd
Účelem těchto stránek nejsou vědecká pojednání a studie, nýbrž stručné vysvětlení problematiky v oblasti výživy psů s ohledem na krmení psů v praxi. Je samozřejmé, že naše publikace jsou podložené odbornou literaturou. Při hodnocení krmiv vycházíme z těchto poznatků.

“Vliv vlákniny na využití živin obsažených v krmivu se nedá vysvětlit pouze nízkou stravitelností vlákniny samé, nýbrž dalšími vlivy: obklopením ostatních živin vlákninou, zvýšením viskozity krmiva nebo zrychlením jeho průchodu střevy. Při zvýšení obsahu surové vlákniny v krmné dávce o 1% (v sušině) se snižuje stravitelnost organické hmoty o 1,6%. Snížením využitelnosti živin se zdá být nejméně postižený tuk, nejvíce NFE látky . Horší stravitelnost NFE látek by mohla být způsobena především nízkým mikrobiologickým rozkladem v tlustém střevu z důvodů rychlejšího průchodu potravy střevem. Větší množství rostlinných vláknin zvyšuje viskozitu a vede ke snížení stravitelnosti krmiva.To se dá přesně určit jenom pomocí specifických analytických metod, ne však analýzou surové vlákniny.”

Citace: Jürgen Zentek

  • Neregistrovaný

"obsah vlákniny a nestravitelných složek" - tohle je jedno a to samé, u krmiv se udává nerozpustná vláknina a je nestravitelná.
Záleží z čeho pochází, některé složky mají i rozpustnou, i nějaké užitečné věci.

Pomalu fermentovaná vláknina jako skořápky arašídů, sója a celulóza (což ale v psím krmivu zase nechci) je užitečná, protože zůstane v tlustém střevě déle.
Podání většího množství rychle fermentované ale, má laxativní účinky, takže se z krmiva nevyužije nic moc, není na to čas.

Jaký vliv má vláknina na ostatní živiny ? Právě tu rychlost pomalost odchodu přebytků z těla myslíte ? Děkuji za podrobnější odpověď.

  • Neregistrovaný

Ale tady nešlo přece o granule, nýbrž o několikrát zpracované složky granulí. Jako je moučka.

Studii specielně pro vás najdu. Udivuje mě, že ji neznáte.

  • redakce

Všichni víme, že tepelné a jiná zpracování mají na potraviny ať již kladný nebo záporný vliv. Nemůžeme přece rozšiřovat nepodložené, kusé zprávy. Jde o to informovat na základě podložených faktů a bránit nepravdivým, vymyšleným a zavádějícím informacím. Odhadujeme, že na internetu je těch klamavých a zavádějících skoro 80%. Tomu nechceme přispívat.
Podívejte se co jste na téma “fake news” napsala vy sama v odpovědi na příspěvek jiného pisatele:

“Protože já všechny svá tvrzení mohu podložit a také to dělám. Pokud nemám odkaz, studii, tabulku, tak napíšu - myslím si.
Ale to jsou, pane, potom dojmy, a ne pojmy”

No přitom si tady sama silně protiřečíte: Jednu jsem někam založila, psalo se o…
Neregistrovaný napsal:
Ale to přece nejsou žádné fake news, to ví žák základní školy, že teplota, kyslík...
Na to není potřeba hledat studie.
Jednu jsem někam založila, psalo se o dávném výzkumu kuřat, šlo o teplotu už 40°C.


Ten odstavec o smažení je opravdu přespříliš. Strašíte s sugerujete, že se granule smaží. To je školní příklad toho, jak se vytváří nepravdivé fámy. Ukažte mi granule, které se smaží při teplotě 200° C a více.
Neregistrovaný napsal:
Vysoká teplota navíc vyrobí karcinogenní látky. Známe smažení, přepálený tuk. Smrdí tak dost značek granulí - akrolein.