Hodnocení deklarace

12. čvn 2017 16:38 - 16. čvc 2018 10:22 #70 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Hodnocení deklarace
Opět nemáte pravdu, profesor Zentek je jedním z nejuznávanějších odborníků na výživu psů. Je profesorem na několika univerzitách a je viceprezidentem evropské College of Veterinary Nutrition. Na Googlu je více než 15 stran odkazů na jeho práce v oblasti výživy psů.
https://bib.vetmed.fu-berlin.de/vetbiogramm/1118.html
https://www.google.cz/search?q=j%C3%BCrgen+zentek&client=firefox-b&ei=t58-WYqtCMaiwAKMtJPwDQ&start=0&sa=N&biw=1215&bih=671
Neregistrovaný napsal:
Pan J. Zentek psal o prasatech. Prase je všežravec. Stejně tak práce o myších mi moc nepoví.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

11. čvn 2017 21:58 #69 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
Pěkné. Pan J. Zentek psal o prasatech. Prase je všežravec. Stejně tak práce o myších mi moc nepoví.
Vláknina umí projít velmi rychle i velice pomalu, trávicím ústrojím.
Teď ale která to je, v granulích pro psy ?
Nejde jednoduše říct, že prebiotika, musel by být jasný zdroj. Některá součást krmiva obsahuje obě vlákniny, rozpustnou i nerozpustnou, takže co pak krmič s tím.
Vím , kde je užitečná vláknina, to si každý vygooglí.
Ale to už je dohromady vše složité.

Stačí, že moc vlákniny mi značí příliš luštěnin, které nejsou vhodné , pro nedospělé psy nejméně.
Také slouží jako "máme úžasné krmivo s kupou proteinů" .
To vše je jasné, když víme, že hrách a čočka obsahuje i víc proteinů než leckteré maso.
Jsou špatně využitelné, vše se namáhá, zpracování produkuje příliš odpadních látek.
To vidím jako hlavní problém při použití velkého množství luštěnin v krmivu pro psy.
Problémy jsou dva.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

11. čvn 2017 20:23 - 16. čvc 2018 10:23 #68 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Hodnocení deklarace

Neregistrovaný odpověd
Účelem těchto stránek nejsou vědecká pojednání a studie, nýbrž stručné vysvětlení problematiky v oblasti výživy psů s ohledem na krmení psů v praxi. Je samozřejmé, že naše publikace jsou podložené odbornou literaturou. Při hodnocení krmiv vycházíme z těchto poznatků.

“Vliv vlákniny na využití živin obsažených v krmivu se nedá vysvětlit pouze nízkou stravitelností vlákniny samé, nýbrž dalšími vlivy: obklopením ostatních živin vlákninou, zvýšením viskozity krmiva nebo zrychlením jeho průchodu střevy. Při zvýšení obsahu surové vlákniny v krmné dávce o 1% (v sušině) se snižuje stravitelnost organické hmoty o 1,6%. Snížením využitelnosti živin se zdá být nejméně postižený tuk, nejvíce NFE látky . Horší stravitelnost NFE látek by mohla být způsobena především nízkým mikrobiologickým rozkladem v tlustém střevu z důvodů rychlejšího průchodu potravy střevem. Větší množství rostlinných vláknin zvyšuje viskozitu a vede ke snížení stravitelnosti krmiva.To se dá přesně určit jenom pomocí specifických analytických metod, ne však analýzou surové vlákniny.”

Citace: Jürgen Zentek

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

11. čvn 2017 09:46 - 11. čvn 2017 10:08 #67 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
"obsah vlákniny a nestravitelných složek" - tohle je jedno a to samé, u krmiv se udává nerozpustná vláknina a je nestravitelná.
Záleží z čeho pochází, některé složky mají i rozpustnou, i nějaké užitečné věci.

Pomalu fermentovaná vláknina jako skořápky arašídů, sója a celulóza (což ale v psím krmivu zase nechci) je užitečná, protože zůstane v tlustém střevě déle.
Podání většího množství rychle fermentované ale, má laxativní účinky, takže se z krmiva nevyužije nic moc, není na to čas.

Jaký vliv má vláknina na ostatní živiny ? Právě tu rychlost pomalost odchodu přebytků z těla myslíte ? Děkuji za podrobnější odpověď.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

11. čvn 2017 09:43 #66 od Neregistrovaný
Odpověděl Neregistrovaný pro téma Hodnocení deklarace
Ale tady nešlo přece o granule, nýbrž o několikrát zpracované složky granulí. Jako je moučka.

Studii specielně pro vás najdu. Udivuje mě, že ji neznáte.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

10. čvn 2017 16:14 - 16. čvc 2018 10:23 #65 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Hodnocení deklarace
Všichni víme, že tepelné a jiná zpracování mají na potraviny ať již kladný nebo záporný vliv. Nemůžeme přece rozšiřovat nepodložené, kusé zprávy. Jde o to informovat na základě podložených faktů a bránit nepravdivým, vymyšleným a zavádějícím informacím. Odhadujeme, že na internetu je těch klamavých a zavádějících skoro 80%. Tomu nechceme přispívat.
Podívejte se co jste na téma “fake news” napsala vy sama v odpovědi na příspěvek jiného pisatele:

“Protože já všechny svá tvrzení mohu podložit a také to dělám. Pokud nemám odkaz, studii, tabulku, tak napíšu - myslím si.
Ale to jsou, pane, potom dojmy, a ne pojmy”

No přitom si tady sama silně protiřečíte: Jednu jsem někam založila, psalo se o…
Neregistrovaný napsal:
Ale to přece nejsou žádné fake news, to ví žák základní školy, že teplota, kyslík...
Na to není potřeba hledat studie.
Jednu jsem někam založila, psalo se o dávném výzkumu kuřat, šlo o teplotu už 40°C.


Ten odstavec o smažení je opravdu přespříliš. Strašíte s sugerujete, že se granule smaží. To je školní příklad toho, jak se vytváří nepravdivé fámy. Ukažte mi granule, které se smaží při teplotě 200° C a více.
Neregistrovaný napsal:
Vysoká teplota navíc vyrobí karcinogenní látky. Známe smažení, přepálený tuk. Smrdí tak dost značek granulí - akrolein.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Není povoleno: vytvoření nového téma.
  • Není povoleno: odpovídat.
  • Není povoleno: upravovat zpávu.
Moderátoři: redakce