Taste of the Wild - zavádějící seznam surovin

01. kvě 2016 16:56 - 06. srp 2017 16:20 #13 od maxj
Koupil jsem pytel Test of the Wild South Canyon. Tak nějak automaticky jsem se podíval na složení surovin a byl jsem zaražen, že obsah masa je uveden s procenty. Na těchto stránkách množství v procentech uvedeno nebylo. Podíval jsem se na oficiální stránku výrobce (v USA a v ČR) a na žádné z nich procenta také publikovaná nebyla. Navíc, na jejich webových stránkách bylo uvedeno jiné složení, než na pytli. Na pytli je uvedeno: hovězí 18%, hrách, cizrna, jehněčí moučka... Je tam méně masa než jsem si na základě složení na webu očekával, zato tam byl hrách, který na stránkách uveden nebyl !

Obrátil jsem se na českého dovozce. Odpověď přišla obratem.

Jedná se o originální receptury TOW z USA. Pouze díky legislativě EU, výrobce Diamond pet food vytvořil etikety s označením surovin tak, aby splňovaly legislativní požadavky EU na označování surovin. Pokud srovnáte orig. web výrobce www.tasteofthewildpetfood.com tak zjistíte že suroviny zcela odpovídají složení. Tato změna proběhla na přelomu roku 15/16. Na eshopu, ale ponecháváme složení dle legislativy USA, jelikož se jedná o stejné krmivo. Za hrách děkuji, vypadl nám při opisování receptur.

Na můj další dotaz, proč na českém webu není deklarace dle EU legislativy, když Česko je v EU a ne v USA a na upozornění, že mnoho chovatelů nakupuje přes internet a jsou závislí na pravdivé deklaraci surovin na webu jsem žádnou odpověď nedostal. Na stránkách dovozce je nadále deklarace neodpovídající EU předpisům se zavádějícím obsahem surovin.

Já už tuto značku mému psovi nekoupím.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Není povoleno: vytvoření nového téma.
  • Není povoleno: odpovídat.
  • Není povoleno: upravovat zpávu.
Moderátoři: redakce