Psí konzervy

20. zář 2018 16:20 #102 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Psí konzervy
Dobrý den,

masové konzervy Farm Fresh hodnotíme dobře (jako doplňky stravy). Problémem je, že z valné většiny (až na výjimky např. Topstein Farm Fresh krůta a mrkev), se nejedná o plně vyvážené a tedy kompletní krmivo pro dlouhodobé krmení a ve všech případech neznáme ty důležité poměry P + Ca.

Vzhledem k tomu, že Váš pejsek je navyklý na vařenou stravu a má ji rád, je jednodušší pokračovat ve stejném způsobu krmení i nadále.

Naše osobní rada spočívá v doplnění takové konzervy o malé množství minerálních látek, zeleniny atd.

Já osobně krmím psa syrovou stravou BARF. To jsou hlavně syrové kosti 30%, syrové maso 40-60% a zbytek tvoří celozrnná rýže, pohanka, červená čočka, někdy jáhly, ovesné vločky (10%) a vařená zelenina 10% - je lépe stravitelná (mrkev, hrášek, zelené fazolky, špenát, růžičková kapusta, batáty, celer apod.), listovou zeleninu má ráda i syrovou a jídlo doplňuji zelenou mořskou řasou (namočím a pak uvařím se zeleninou, Pangamin (B vitamin), zvápenatělou mořkou řasou Kelp (Ca+stopové prvky), kvalitními za studena lisovanými oleji - střídám (objednávám u fi Agro-el.cz), a také lososový olej, nebo přidám vařit k zelenině čerstvé či sušené kopřivy, zelenou petrželku apod. Ochutnat dávám vše co pes může, tzn. ovoce, vajíčka (bílek pouze vařený) atd. Nic nemusíte přehánět, ale strava se tak stává velmi rozmanitou, takovou, kterou by si pes sám v přírodě našel a jedl, kdyby mohl.

Vyměňte mnou použivané syrové maso za vaši konzervu, kde je uvedeno složení včetně kostí (např. čtvrt kuřete) a ostatní můžete pozvolna přidat stejným způsobem jako já. Navařit si přílohy a uchovat v lednici můžete na 3-5 dnů dopředu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

20. zář 2018 16:00 - 20. zář 2018 16:20 #101 od Juraj S
Odpověděl Juraj S pro téma Psí konzervy
Dobrý deň,
máme 5 ročnú fenku českého strakáča a už asi 2 roky jej dávame Farm Fresh konzervy. Veľmi jej chutia a nemá po nich žiadne problémy. Dostáva aj čerstvé maso, zeleninu atd ale hlavne konzervy. Čítal som recenziu a píšete, že tam nie je údaj o vápniku a fosfore, a že sa má konzerva striedať s iným krmivom. Naša Baruš ale granule nechce. Už sme vyskúšali všetky super špeci, ultra mega granule:) a vžde je to rovnake. Prvú misku zje a potom už nechce. preto konzervy...Môžete mi poradiť nejakú dobrú značku, na cene nezáleží, sme finančne zabezpečení. Prípadne nejaké doporučenie, aby sme jej teda tými konzervami neubližovali. ďakujem a držím palce vo vašej práci!
Juraj S

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

22. dub 2016 08:56 - 11. lis 2016 11:15 #12 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Psí konzervy/Test Stiftung Warentest
Článek Testy krmiv pro psy - test granulí byl před několika dny zveřejněn. :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

21. bře 2016 11:11 #4 od Štěpánka
Psí konzervy vytvořil uživatel Štěpánka
Krmíte někdo konzervami ? Jaké používáte a jaká je spokojenost ? Jedná se mi o kompletní či pouze masové B)
Já zatím zkušenosti nemám....Děkuji za nápady,rady a postřehy ;)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Není povoleno: vytvoření nového téma.
  • Není povoleno: odpovídat.
  • Není povoleno: upravovat zpávu.
Moderátoři: redakce