Hypoalergenní granule

04. říj 2018 12:45 - 04. říj 2018 12:57 #106 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Testování a testy krmiv pro psy
Citace: "Hypoalergenní krmivo je krmivo vyráběné z hypoalergenních surovin, jejichž konzumace snižuje pravděpodobnost vzniku potravinové intolerancenebo dokonce alergie."

Neexistujou žádné potraviny jejichž požíváním by se pravděbodobnost vzniku potravinové intolerance nebo alergie snižovala.

Existuje ale množství potravin, které jsou pro určité psí jednotlivce pravděpodobným alergenem. Například jehněčí maso je často považováno za hypoalergenickou potravinu. Při vyhodnocení 278 případů potravní alergie u psů bylo 13 psů alergických na jehněčí - tj. 5%. To nevypadá jako problém, ale pro porovnání: vůči kukuřici, vepřovému, rybám a rýži bylo alergických jenom 2,5-1,5% psů. Takže pro 95% psů, kteří nejsou alergičtí na jehněčí je dieta postavená na jehněčím mase skutečně “hypoalergenní”, pro zbývajících 5% je jehněčí alergen.

Podívejte se která krmiva my označujeme logem " hypoalergenní ".

Pokud ale váš pes projevuje známky potravní nesnášenlivosti nebo alergie měli byste si přečíst článek Potravinová alergie nebo potravinová intolerance .

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

03. říj 2018 16:55 - 04. říj 2018 12:40 #105 od Marek Bakalář
Odpověděl Marek Bakalář pro téma Testování a testy krmiv pro psy
Hypoalergenní krmivo je krmivo vyráběné z hypoalergenních surovin, jejichž konzumace snižuje pravděpodobnost vzniku potravinové intolerance nebo dokonce alergie. Krmivo Brit Care neobsahuje alergizující pšenici, kukuřici, sóju, kuřecí, hovězí ani vepřové maso. Psí strávníky čeká vyvážený poměr bílkovin, tuků, minerálních látek a vitamínů v podobě „nealergizujících“ surovin jako jehněčí, losos, zvěřina, sleď, králičí a kachní maso.  To vše v rozdělení pro štěňata, dospělé psy a psí seniory.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

13. čvn 2018 13:57 - 13. čvn 2018 14:16 #100 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Hypoalergenní granule
jako hypoalergenní jsou označována krmiva, která mají nízký potenciál vyvolat alergickou reakci. To ale neznamená, že takové krmivo nemůže u Vašeho psa alergickou reakci vyvolat. Více o hypoalergenních krmivech v článku Hypoalergenní krmivo pro psy .

Z Vašeho mailu není zřejmé, zdali bylo při testování zjištěno na kterou potravinu je pes alergický. Pokud to víte, je nutné, abyste krmila krmivy, které tuto potravinu neobsahují. Při porovnání krmiv na našem webu vidíte jejich surovinové složení.

Pokud zdroj alergické reakce neznáte můžete postupovat tak, jak je popsáno v článku Potravinová alergie nebo potravinová intolerance .

V odkazu posílám výběr granulí s jedním (s výjimkou výrobků Brit Care) zdrojem masového proteinu.
https://vse-o-krmivech.cz/listing-comparison?id=389,489,288,509,438

Velmi důležité je také přecházet z původního krmiva na nové velmi pomalu, ve Vašem případě klidně až 10 dní.

Pokud by se Vám nepodařilo nalézt vhodné krmivo, nezbývá Vám, než skutečně absolvovat vylučovací dietu tak, jak je popsána v článku Potravinová alergie nebo potravinová intolerance .

Krmení krmivy s hydrolyzovanými masovými zdroji bych viděl jako poslední možnost.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

13. čvn 2018 12:22 #99 od Martina
Hypoalergenní granule vytvořil uživatel Martina
Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem hypoalergenních granulí.Mám 6 letou fenku, která má atopickou alergii testovanou před 4 lety.Na projevy škrábání neužívá žádné léky.Doposud to bylo v únosné míře. Do nynější doby jsem ji krmila granulemi ACANA Dog Singles Grass-Fed Lamb poslední 2-3 měsíce si velmi olizuje packy. Veterinář mi doporučil zkusit na 2 měsíce vyměnit granule za hypoalergenní . Mohli by jste mi nějaké velmi kvalitní doporučit.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Není povoleno: vytvoření nového téma.
  • Není povoleno: odpovídat.
  • Není povoleno: upravovat zpávu.
Moderátoři: redakce