Bylinky v krmivech

29. led 2018 18:50 #98 od redakce
Odpověděl redakce pro téma Bylinky v krmivech
Bylinky nejsou nezbytným doplňkem psí stravy, pes se bez nich obejde. V dostatečném množství však mohou pozitivně působit při trávení hlavních složek potravy a ovlivnit i chuť.

Na trhu se objevuje velké množství krmiv s různými bylinkami. Budí dojem, že krmiva která je obsahují jsou zdravější. Podíváme li se na jejich složení vidíme, že obsah bylin je často velmi nízký. Zde příklad z granulí Carnilove: "tymián (0,01%), rozmarýn (0,01%), oregano (0,01%), brusinky (0,0008%), borůvky (0,0008%), maliny (0,0008%)". Tady si musíme položit otázku, zda takové mizivé množství ovlivní chuť krmiva a zda má nějaký zdravotní efekt. Domníváme se, že slouží především k marketingovým účelům.
Více o bylinách zde .

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

29. led 2018 18:39 #97 od luboš
Bylinky v krmivech vytvořil uživatel luboš
Dobrý deň! Pred časom som si s vami písal, riešili sme brit premium lamb, daval som vám kontakt na výživára v brite. teraz sa vás chcem spýtať. Bylinky v krmive pre psov, ako napr. rozmarýn, fenikl a podobne, sú dôležité pre psa, alebo pes môže fungovať aj bez nich.Ide o Natíviu konkretne. Je to krmivo vhodné na kŕmenie psa, alebo len taký šunt.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Není povoleno: vytvoření nového téma.
  • Není povoleno: odpovídat.
  • Není povoleno: upravovat zpávu.
Moderátoři: redakce