Složení psích krmiv se mění - opravdu je to tak ?

M- Updated Listopad 20, 2023
8463
Složení psích krmiv se mění - opravdu je to tak ?
Štítky
  • Granule pro psy
  • Krmení psů
  • Krmivo pro psy

Na vyžádání našich čtenářů doplňujeme a postupně rozšiřujeme sortiment komerčních krmiv. Je jich opravdu požehnaně, objevují se nové a nové značky  - jako houby po dešti. Během naší práce jsme si všimli několika zajímavých věcí.

Krmiva se mění. Obrovská konkurence na trhu s krmivy a snad i osvěta přispěla k tomu, že se mnozí výrobci snaží pozměnit skladbu ingrediencí. Někdy opravdu i k lepšímu.

Ovšem pozor, stále a stále se také setkáváme s rafinovanějšími a mazanějšími deklaracemi. Tyto mají za úkol zmást spotřebitele a překroutit fakta o skutečném obsahu. Popisy jsou provedeny takovým způsobem, že jsou vysvětlitelné mnoha způsoby. Na člověka nezasvěceného většinou působí dojmem, že kvalitních surovin je v krmivu dostatek a těch průměrných nebo nedůležitých málo. Mnohdy záleží například pouze na tom, kam procento s tou či onou ingrediencí výrobce umístí.

Výrobcům se dokonce daří přesvědčit páníčky, že starší pes nebo ten obézní už ani tak nepotřebuje tolik masa, jako spíš obiloviny nebo brambory. A světe div se, cena takových granulí není vůbec nižší, spíš naopak. A to nemluvíme vůbec o kvalitě takto složených nebo chcete-li “vylepšených” granulí.

Komerční krmiva jsou velký byznys a jen bláhový by si mohl myslet, že výrobci konečně začali myslet na blaho zvířecích miláčků a že oželí nějakou tu korunu v jejich prospěch.

A proto jsme stále tady a jsme rádi, že jsme se před několika lety rozhodli pustit do této nekončící mravenčí práce. Do práce, která má ale smysl. Děkujeme za projevená uznání a jedeme dál. Zdraví - redakce